середу, 10 лютого 2016 р.

Учитель - не просто професія, це покликання

«Якщо вчитель має тільки любов до справи, він буде добрим учителем. Якщо вчитель відчуває тільки любов до учня, як батько, мати, він буде кращим за того вчителя, який прочитав усі книжки, але не відчуває любові ні до справи, ні до учня. Якщо учитель поєднує в собі любов до справи і до учнів, він – досконалий учитель". 
Л.Н.Толстой


5 коментарів :

  1. Робота, що повязана з викладанням, завжди вважалася дуже складною, але в той же час поважною діяльністю. Дуже точно про вчителя писав відомий поет С.Л. Соловейчик: «Він актор, але його глядачі і слухачі не аплодують йому. Він скульптор, але його роботи ніхто не бачить. Він лікар, але його пацієнти рідко дякують за лікування та далеко не завжди бажають лікуватися. Де ж йому взяти сили для щоденного натхнення? Тільки в самому собі, тільки у свідомості величі своєї справи ».
    На мою думку, викладання вимагає повної самовіддачі, цілковитої витрати розумових, фізичних та духовних сил, вчитель зобов’язаний бути дуже тонким психологом, щоб уміти розпізнати найкращі якості та схильності у свого учня та допомогти їх розкрити. Учитель завжди намагається знайти індивідуальний підхід до учня, бо кожен дитина має свій неперевершений та дивовижний талант від природи, а головна задача вчителя - допомогти розкритись його здібностям.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вітаю з перемогою, гідною Вас! Дякую за підняття престижності професії "вчитель математики"! За те, що у відкритому світі математики Ви шукаєте маловідоме, цікаве, нове! Ваш творчий підхід у роботі, постійний пошук та безупинний рух уперед заслуговує на повагу! Бажаю успіхів і перемог!

      Видалити
  2. Оксаночка, ти молодець. Вітаю тебе з перемогою і бажаю успіхів у наступному турі "Вчитель року". Ти її заслуговуєш.

    ВідповістиВидалити
  3. Оксаночко, вітаю!!! Ти - розумниця! Бо учитель повинен досягти успіху, щоб його досягли учні, а тоді учні повинні досягнути успіху, щоб його досягнуло суспільство. Бажаю перемоги!!! Пишаюсь тобою!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Оксаночко, вітаю!!! Ти - розумниця!!! Учитель повинен досягти успіху, щоб його досягли учні, а учні повинні досягнути успіху, щоб його досягнуло суспільство! Бажаю перемоги!!! Пишаюсь тобою!!!

    ВідповістиВидалити