четвер, 17 серпня 2017 р.

Результати ЗНО. Учні фізматів складають українську краще, ніж учні з класів української філології (ІНФОГРАФІКА)

Аналізуючи результати цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), було зроблено висновок, що найкращі результати по усіх предметах отримали учні фізико-математичних класів. А ось українські філологи складають українську мову гірше, ніж учні хіміко-біологічних класів, фізматів та іноземні філологи.
Цього року останній рік у школах існує система профільних класів із жорсткими "типовими навчальними планами", які вказують, скільки годин щотижня відводиться на кожен предмет.
З наступного навчального року (2018—2019 рр.) школи самі визначатимуть, скільки уроків віддати тому чи іншому предмету та зможуть комбінувати спеціалізацію на власний розсуд. Наприклад, можна буде зробити біолого-інформатичний клас, де більше уроків читатиметься з біології та інформатики. Це успішно практикується на Заході і є важливим кроком в бік максимальної автономії шкіл.
На графіці результати ЗНО учнів класів з різною спеціалізацією. Класи без спеціалізації позначені, як "універсальні".
Пік праворуч означає кількість учнів, які здають ЗНО по цьому предмету на високі бали. Пік ліворуч - кількість учнів, які не подолали прохідний поріг і отримали нуль балів.

Немає коментарів :

Дописати коментар