четвер, 26 травня 2016 р.

Результати ЗНО з математики 2016

Визначено результати ЗНО з математики
Тестування з математики відбулося 11 травня. Для участі у тестуванні було зареєстровано понад 132 тисячі осіб.
Сертифікаційна робота містила 33 завдання, на виконання яких було відведено 180 хвилин. Максимальна кількість балів, яку міг отримати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з математики, – 62.
Пороговий бал склав/не склав тесту з математики встановлений експертною комісією на рівні 9 тестових балів.
В основу визначення рейтингу кожного абітурієнта покладені його результати, обраховані на основі загальної суми тестових балів. Результати будуть вказані в інформаційних картках до сертифікатів ЗНО, що кожен учасник тестування зможе роздрукувати з власної інформаційної сторінки на сайті УЦОЯО.
До інформаційної картки, яку абітурієнти надаватимуть до приймальних комісій ВНЗ, буде внесено результати зовнішнього незалежного оцінювання за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів, а також кількість тестових балів, отриманих з кожного предмета. Читати далі...

вівторок, 17 травня 2016 р.

Порадник вчителю


Розвиток соціальної та емоційної компетентності вчителя
Емоції є важливим стимулом у нашому виборі стати вчителем, правда? Люди стають вчителями через мрії про розкриття таланту кожної дитини, про передачу натхнення до навчання.
Вчителювання – емоційна професія. Соціальна та емоційна компетентності є обов’язковими для підвищення психологічного благополуччя вчителя. Здатність розуміти власні емоції та відчуття, перш ніж реагувати на незадовільну поведінку дитини, дозволяти собі відпочинок після складного дня та визначити власні внутрішні стимули є шляхами до використання емоційного інтелекту, щоб почувати себе у гармонії з собою та світом. Дослідження стверджує, що учні вчаться краще у дружньому та безпечному середовищі. Твердження правдиве і щодо навчання дорослих. Соціальна та емоційна компетентність також формується під впливом середовища. Читати далі...

четвер, 12 травня 2016 р.

Характеристика процесу засвоєння знань

Відомо, що міцність знань тісно пов’язана з характеристикою процесу засвоєння знань. У тлумачному словникові української мови поняття «засвоєння» визначається як процес «відтворення» індивідом історично сформованих, суспільне вироблених здібностей, способів поведінки, знань, умінь та навиків, процес їх перетворення в форми індивідуальної суб’єктивної діяльності.
Засвоєння навчального матеріалу відбувається в результаті пізнання, в основі якого знаходиться складна цілісна психічна діяльність особистості, яка передбачає функціонування всіх пізнавальних психічних процесів (сприйняття, пам’ять, уявлення, мислення, мова), почуття, волі, спрямованості, мотивації. Читати далі...

четвер, 5 травня 2016 р.

Привіт з Хмельницького!!!

Дружнє онлайн привітання
 учням 7 класу Миколаївської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 1 імені Олега Ольжича від учнів 6 класу Хмельницької гімназії №1 імені Володимира Красицького


понеділок, 2 травня 2016 р.

Хто швидше рахує?

Хто швидше рахує — математична гра для дітей
Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам молодших школярів новий комплект практичних завдань — математичну гру «Хто швидше рахує».
Цей комплект завдань є чудовою можливістю заохотити дитину до виконання математичних операцій і вдосконалити її навички додавання, віднімання, множення та ділення.
У завданнях комплекту дитині пропонується розв’язати якомога більше математичних прикладів за обмежений відлік часу. При цьому дитина може змагатись із собою, постійно вдосконалюючи власний результат, або зі своїми друзями та батьками.
Веселий і конкурентний дух змагання допоможе дитині досягти успіху не лише в математиці, а й у навчанні в цілому.
Комплект містить чотирнадцять завдань різної складності на додавання, віднімання, множення та ділення. Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів.